Jedilnik

This image has an empty alt attribute; its file name is slika.png

20. 3. – 24. 3.

 DOPOLDANSKA MALICAKOSILOPOPOLDANSKA MALICA
PONEDELJEKpolnozrnati kornetek (1a), bio kefir (7), sadjegrahova juha (1a,7,9), ocvrtki (1a,3), svinjski kare v omaki (1a), zelena solata z lečo, napitek  sadje
TOREK
ZELENI DAN
čokolešnik (1a,6,7,8-lešniki), bananatortelini s sirovo omako (1a,3,7), mešana solata, sadni kompot  grisini (1a,6,11), sadno-zelenjavni sok
SREDA
mandarine    
koruzni kruh, sirni namaz z zelišči (7), limonada, sadjekostna juha (1a,3,7,9), puranji trakci v vrtnarski omaki (1a,9), dušen riž, rdeča pesa, napitekprepečenec (1a,6,7,11), sadje
ČETRTEKsendvič s šunko in sirom (1a,6,7), redčen sok, sadjemineštra iz stročnic (1a,3,7,9), panakota, napitek  kruh (1a), topljeni sirček (7)  
PETEK    pirin zdrob na mleku (1d,7), suho sadjeparadižnikova juha (1a,3,7,9), kapski file (4), blitva s krompirjem, sadje, napitek  bombetka s semeni (1a), pašteta (3,6,7)  

Pri kosilu imajo učenci na voljo kruh, kot napitek pa vodo in razredčen sadni sok brez dodanega sladkorja.

DOBER TEK!

Jedi lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost v obratih javne prehrane. Alergeni so na jedilniku po Uredbi (EU) št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom označeni s številko poleg jedi. Tabela alergenov je priloga jedilniku. Za tabelo pritisnite na povezavo:  “Tabela alergenov”.

Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb vseh alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

Opombe 

* – izbrana kakovost izdelka dobavitelja (IK)  

 – SŠSZ: shema šolskega sadja in zelenjave

Zaradi morebitnih odsotnosti zaposlenih v kuhinji ter težav z dobavo živil si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

 
 
 
 
Dostopnost