
20. 3. – 24. 3.
DOPOLDANSKA MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA | |
PONEDELJEK | polnozrnati kornetek (1a), bio kefir (7), sadje | grahova juha (1a,7,9), ocvrtki (1a,3), svinjski kare v omaki (1a), zelena solata z lečo, napitek | sadje |
TOREK ZELENI DAN | čokolešnik (1a,6,7,8-lešniki), banana | tortelini s sirovo omako (1a,3,7), mešana solata, sadni kompot | grisini (1a,6,11), sadno-zelenjavni sok |
SREDA mandarine | koruzni kruh, sirni namaz z zelišči (7), limonada, sadje | kostna juha (1a,3,7,9), puranji trakci v vrtnarski omaki (1a,9), dušen riž, rdeča pesa, napitek | prepečenec (1a,6,7,11), sadje |
ČETRTEK | sendvič s šunko in sirom (1a,6,7), redčen sok, sadje | mineštra iz stročnic (1a,3,7,9), panakota, napitek | kruh (1a), topljeni sirček (7) |
PETEK | pirin zdrob na mleku (1d,7), suho sadje | paradižnikova juha (1a,3,7,9), kapski file (4), blitva s krompirjem, sadje, napitek | bombetka s semeni (1a), pašteta (3,6,7) |
Pri kosilu imajo učenci na voljo kruh, kot napitek pa vodo in razredčen sadni sok brez dodanega sladkorja.
DOBER TEK!
Jedi lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost v obratih javne prehrane. Alergeni so na jedilniku po Uredbi (EU) št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom označeni s številko poleg jedi. Tabela alergenov je priloga jedilniku. Za tabelo pritisnite na povezavo: “Tabela alergenov”.
Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb vseh alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.
Opombe
* – izbrana kakovost izdelka dobavitelja (IK)
– SŠSZ: shema šolskega sadja in zelenjave
Zaradi morebitnih odsotnosti zaposlenih v kuhinji ter težav z dobavo živil si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.