Zbiralna akcija papirja

Spoštovani!

V skrbi za čisto in zdravo okolje smo se na Osnovni šoli Miren odločili, da letos ponovno organiziramo zbiralno akcijo papirja. Tako kot lani je tudi letos poudarek na tem, da se zbere čim več papirja in s tem razbremeni okolje ter ohrani čim več dreves. Vodi nas tudi misel na to, kako hitro lahko izgubimo gozd z naravnimi nesrečami, kot smo lahko videli na Krasu, in koliko dela in let je in bo potrebnih, da bo zopet zrastel gozd.

Če ponovimo od lani … Papir pridobivamo iz dreves. S proizvodnjo novega papirja porabimo veliko dreves, ki so zelo pomembna za naše okolje, onesnažimo veliko vode (za proizvodnjo enega lista velikosti A4 porabimo 5 l vode), zraka in zemlje. Če poenostavimo, sekamo drevesa, da proizvedemo embalažo, ki jo potem odvržemo v smeti. Recikliranje papirja nam daje priložnost, da rešimo velike količine dreves, onesnažimo manj vode, zraka in zemlje. Dokazali so, da se papir lahko reciklira sedemkrat.

Povabljeni, da skupaj zberemo čim več odpadnega papirja, s tem očistimo našo okolico in bivališča, ob tem pa poskrbimo za čistejše in bolj zdravo okolje ter nenazadnje za ohranjanje bivališč marsikaterih živali.

Papir bomo zbirali v tednu pred prvomajskimi počitnicami. O vseh podrobnostih boste pravočasno obveščeni.

Hvala, da bomo skupaj poskrbeli za bolj zdravo okolje!

Eko šola

 
 
 

Deli 
 
 
 
Dostopnost