NARAVOSLOVNI DAN- VARNO S SONCEM

 

 

Čeprav se v letošnjem šolskem letu zaradi izrednih razmer, katerim smo bili priča, projekt Varno s soncem ne izvaja, smo se v 1. razredu vseeno odločili in omenjeni temi posvetili zadnji naravoslovni dan. Pred nami je namreč poletje in obdobje, upamo da lepšega in toplejšega vremena kot ga imamo sedaj.

Preko različnih dejavnosti in pogovora so učenci skozi dan spoznavali in razmišljali o tem, kaj je sonce, čemu služi in kaj je tisto na kar pomislijo, ko zaslišijo besedo sonce. O soncu so imeli učenci kar nekaj konkretnih predstav, nekateri izmed njih pa so veliko vedeli tudi o tem, kakšne nevšečnosti nam sonce ob nepravilni zaščiti na dolgi rok lahko povzroči.

 

 

Pozornost in znanje učencev sem želela usmerili predvsem v to, kako se lahko sami zaščitimo, ko smo neposredno izpostavljeni soncu. Učenci so takoj vedeli, kaj vse je potrebno narediti za samozaščito, kar kaže na to, da so se o temi pogovarjali že v vrtcu in zagotovo nekaj tudi doma v družinskem krogu.

Ker sem želela, da učenci o temi čim več odnesejo in si jo še bolj zapomnijo za prihajajoči poletni čas, sem se odločila, da na obravnavano temo tudi nekaj ustvarimo. Pod ustvarjalnimi prsti prvošolcev so tako nastale prečudovite risbe sonca, ki s svojimi mavričnimi žarki izžareva vso svojo toploto in svetlobo, ki nam jo vsakodnevno daje. Učenci so pri ustvarjanju izredno uživali in se zares potrudili. Temu so priča nekatere fotografije, ki si jih lahko ogledate.

Če boste dobro pogledali boste lahko videli, da se v prvem razredu že celo šolsko leto pridno uči kar nekaj čisto pravih in nasmejanih sončkov.

Naj bo poletni čas čim bolj varen za vsakega izmed nas.

Povezava do galerije

 

Zapisala: Nejka Krpan

 
 
 

Deli