Ponovno v šolske klopi

 

Spoštovani starši,

 

sedaj je že gotovo, da bomo omejitev na področju vzgoje in izobraževanja za učence 1., 2. in 3. razreda, po odloku resornega ministrstva, prekinili 18. 5. 2020. Poudariti je potrebno, da se v šolo vračajo le zdravi učenci.  V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ, mora šola pred vstopom pridobiti  podpisano Izjavo staršev s katero potrjujete, da je vaš otrok zdrav.  Le tako bomo lahko za vse zagotovili varno učno okolje.

Šolske klopi bodo učenci zasedli na POŠ Bilje, POŠ Kostanjevica ter v Mirnu – na matični šoli.

  1. PRIHOD V ŠOLO/ODHOD DOMOV (1., 2., 3. razred)

Neglede na način prihoda v šolo, moramo upoštevati medosebno varnostno razdaljo, zlasti na šolskem dvorišču, kjer se bodo zbirali otroci. V šolo vstopajo učenci posamično. Starši, ki pripeljete svojega otroka se od njega poslovite na dvorišču. Prihod in odhod učencev vozačev s podružnične šole Kostanjevica, je zagotovljen z avtobusnim prevozom:

  • zjutraj, odhod iz Lokvice ob 7.05
  • popoldan, odhod iz Kostanjevice ob 15.00.

 

  1. JUTRANJE VARSTVO in PODALJŠANO BIVANJE (1., 2. in 3. razred)

Na enotah, kjer ste starši izkazali potrebo po jutranjem varstvu, bo le to organizirano po urniku, ki je veljal že pred 16. 3. 2020.  Tudi podaljšano bivanje je organizirano po urniku veljavnem pred 16. 3. 2020. V Mirnu bo podaljšano bivanje potekalo na matični šoli.

  1. POUK

Pouk bo potekal v manjših skupinah do 15 učencev.  Vsaki skupini je določena matična učilnica. Učenci, ki se iz zdravstvenih razlogov ne morejo udeležiti pouka na šoli, bodo gradivo za delo prejemali kot v preteklem obdobju šolanja na daljavo.  Za nemoten potek pouka vas prosimo, da dosledno upoštevate navodila, ki ji boste prejeli od razredničark.

  1. ŠOLSKA PREHRANA

Šolska prehrana bo organizirana kot običajno. Na šoli bomo bo za učence pripravljali vse obroke, kot pred zaprtjem šole 16. 3. 2020. Odjave in prijave šolske prehrane bodo potekale na ustaljen način. Jedilniki bodo prilagojeni trenutnim razmeram.

 

Veselimo se ponovnega snidenja z učenci.

vodstvo šole

 

 
 
 

Deli