DOBRODELNA PRIREDITEV »ČRNO – BELE TIPKE ZA ŠOLO«

 

 

Vsaka moderno opremljena učilnica ima poleg ostale opreme tudi klavir, s pomočjo katerega učitelji glasbe iz mladih grl izvabijo glasove. In ko se ti glasovi zlijejo v melodijo,  pozabimo na vsakdanje skrbi in se prepustimo zvokom, ki nas ponesejo s seboj.

In prav v ta namen je bila v četrtek, 28. 11. 2019, organizirana dobrodelna prireditev z naslovom Črno-bele tipke za šolo, ki je potekala v Domu krajanov Negovana Nemca v Biljah. Namen prireditve je bil zbiranje prostovoljnih prispevkov za nakup klavirja.

Po uvodnem govoru ravnateljice OŠ Miren Nikolaje Munih in podžupana občine Miren – Kostanjevica Zvonka Ferfolje so se najprej predstavili otroci, ki obiskujejo vrtce v Mirnu, Biljah in Kostanjevici na Krasu, ki so s svojo prisrčnostjo takoj osvojili naša srca. Sledili so učenci obeh podružničnih šol iz Bilj in Kostanjevica na Krasu, učenci drugega razreda razredne stopnje Miren, učenci predmetne stopnje ter otroški in mladinski pevski zbor naše šole. Vse zbore je vodila Minka Markič, učiteljica glasbe na šoli. Predstavljeni so bili različni talenti,  od igralskih, pevskih, plesnih do igranja na inštrumente. Zastal nam je dih, ko so izvajale akrobacije dekleta, ki se ukvarjajo s cheerleadingom. Veseli smo bili tudi odziva na vabilo Twirling kluba Miren in Mladinskega zbora »Kras«, ki je pod vodstvom Pavla Pahorja zapel dve pesmi.

Občina Miren – Kostanjevica je šoli za nakup klavirja nakazala 300,00 €, z vašo pomočjo pa smo na prireditvi zbrali še dodatnih 1.783,12 €. Vedno znova dokazujemo, da za dober namen znamo stopiti skupaj. In prav to ste dokazali vsi obiskovalci prireditve.

 

Zapisala: Dunja Zorn, prof.

 
 
 

Deli