ŠPORTNI DAN Z INVALIDI

 

V četrtek, 7. 11. 2019, smo se zjutraj z učenci in invalidi zbrali v šolski telovadnici, kjer smo se pozdravili ter predstavili potek športnega dne. Dejavnosti, ki so jih vodili invalidi, so potekale v učilnici, v šolski telovadnici ter na šolskem dvorišču.

 

V učilnici 2. razreda, ki je v pritličju, je g. Valter Adamič vodil predstavitev invalidov ter pripomočkov za vsakdanje življenje invalidov. Spoznali smo tudi različne športe za invalide in si ogledali film o paraolimpijskih disciplinah. Z nami je bil tudi g. Marko Sever, ki trenira in tekmuje v parakolesarstvu. G. Edvard Mihelj je predstavil šah za slepe ter pikado.

Obojko sede sta v telovadnici vodila ga. Mira in g. Jordan Jakin. Z njima so učenci aktivno odigrali nekaj setov v mešanih ekipah, sodil pa je naš učitelj g. Egon Wanek. Učenci so se preizkusili še v igranju pikada za slepe z ga. Ido Peras ter v igri z zvočno žogo. Bilo je zelo poučno in zanimivo.

Na šolskem dvorišču je predstavitev parakolesarstva vodil g. Marko Sever, nato pa nam je g. Valter predstavil še električni skuter ter svoje prilagojeno vozilo.

Na športnem dnevu nas je obiskala in nagovorila ravnateljica ga. Nikolaja Munih.

Naše druženje smo zaključili pred šolo s kratko analizo, zahvalo in skupnim pozdravom.

 

Za čudovit in nepozaben športni dan z invalidi se zahvaljujemo g. Valterju Adamiču in vsem ostalim gostom. Upamo, da skupaj tak dan še kdaj ponovimo.

 Galerija

Učiteljice Podružnične osnovne šole Kostanjevica na Krasu

 
 
 

Deli