Naravoslovni dan – 8. razred

 

Datum: 15. oktober 2019

Tema: Hrana, vonji in okusi

 

V današnjem času je ob poplavi različnih živilskih izdelkov pomembno, da imamo znanje o živilih, ki so nam na voljo.

 

  1. Predavanje o aditivih v prehrani – učenci so spoznali osnovne skupine aditivov, čemu se uporabljajo, zakaj so pomembni in kako jih v živilih prepoznamo.

 

  1. Eksperimentalno delo – učenci so izvedli senzorično analizo in s tem testirali zaznavanje in prepoznavanje osnovnih okusov.

Preizkusili so se v vohanju različnih vonjalnih substanc.

 

Kako vohamo?

* 3 krat povohamo na razdalji 10 cm;

* povohamo previdno in počasi

 

DELAMO PREVIDNO, POČASI in SKONCENTRIRANO !!!

Dan smo zaključili s predavanjem o hrani malo drugače  – učenci so spoznali hrano, s katero se bodo lahko srečali v bodočnosti, spoznali so tudi eksotično hrano s celega sveta.

 

Pripravili: Manica Božič in Zlata Rijavec

 

 
 
 

Deli