SIMBIOZA GIBA 2019

 

V okviru nacionalnega prostovoljskega projekta Simbioza Giba 2019, smo na  Podružnični šoli Bilje od 14.10  do 17.10.2019, ponudili priložnost vsem generacijam, da sodelujejo na aktivnostih športno – gibalne dejavnosti.

V ponedeljek, 14.10.2019,  so   po navodilu športnega pedagoga Boruta Vodopivca otroci vrtca Bilje, učenci in učenke 1. in 4. razreda, babice in dedki, varovanci Hiše dobre volje Miren,  varovanci Doma upokojencev Nova Gorica, Varstveno delovnega centra Nova Gorica, člani Krajevne organizacije RK Bilje  razgibavali,  premagovali  ovire in izvajali športno – gibalne vaje. Sledila je skupinska  »Žoga bend« glasbeno- gibalna animacija pod vodstvom Romine Velušček, fizioterapevtke Doma Upokojencev Nova Gorica, enota Podsabotin.

S skupnim sodelovanjem in povezovanjem smo premagali vse ovire in preživeli prijetni uri v telovadnici Doma krajanov Negovana Nemca Bilje.

 

V torek 15.10.2019 so  učenci 1. razreda in razredničarka Mateja Pirc  z  dedki in babicami šli na Pohod po bližnji okolici. Pred pohodom smo se razgibal, nato smo se podali na pot. Prijetno utrujeni in v sproščenem vzdušju so se vrnili na cilj.

 

V sredo, 16. oktobra 2019 so otroci vrtca skupina Žabe povabili v vrtec  starše, dedke in babice. Vzgojiteljica Vesna Klančič in pomočnica Iduna Bernardis sta predstavili različne gibalne vaje. Bilo je zabavno, družabno in polno prijetnih trenutkov.

 

 

 

V četrtek 17.10.2019 so potekale dejavnosti v sodelovanju s Krajevno organizacijo RK Bilje in Občinskim združenjem RK Nova Gorica.  Učenci in učenke OPB Bilje ter ostali obiskovalci so se v telovadnici pod strokovnim vodstvom Matica Lebana in Blažke Kramar seznanili s postopki oživljanja ter uporabo defribilatorja. Tudi sami so  na lutki poskusili s postopki oživljanja.

Ob zaključku so se vsi razgibali s  prilagojeno vadbo primerno starosti udeležencev.

 

Preživeli smo prijeten teden, poln pozitivne energije, gibanja in druženja. Hvala vsem, ker ste si vzeli čas in ga preživeli z nami.

 

Hvala vsem, ki ste nam pomagali pri izvedbi dejavnosti: vodstvu šole ravnateljici Nikolaji Munih,učitelju Borutu Vodopivcu , učiteljici Mateji Pirc, vzgojiteljicami Vesni Klančič, Mojci Šinigoj, Ameliji Tribušon pomočnicam Iduni Bernardis, Nevenki Zorič, Anji Uršič, Mary Otilija Mrhar.; tehničnemu osebju  Lavru Gimpelju, Davidu Olivu , Hiši dobre volje Miren (Dom upokojencev Nova Gorica),animatorki Tini Krog in  Romini Velušček, fizioterapevtke Doma Upokojencev Nova Gorica, enota Podsabotin.;VDC-ju Nova Gorica, animatorja  Ana Lukežič in Borut Ambroželi ; Krajevni organizaciji RK Bilje, članicam in predsednici Boži Silvi Marega ter prostovoljcema Občinskega združenja RK Nova Gorica Matica Lebana in Blažke Kramar.

Zapisala Lilijana Kavčič

 
 
 

Deli